Susține transportul adaptat pentru persoane cu dizabilități!

În judeţul Bihor sunt 19.972 de persoane cu dizabilităţi dintre care 1.012 copii, conform statisticii Direcției Generale de Asistență Socială și Protectia Copilului din martie 2018. Cu toate acestea nu există niciun taxi adaptat, deşi există o lege în acest sens. Problema blocajului la domiciliu e binecunoscută de cei care au în familie o persoană cu dizabilităţi locomotorii. Dacă persoana stă la etaj şi părinţii sunt în vârstă, se întâmplă să petreacă ani între pereţii apartamentului. Nevoile copiilor şi ale adulţilor cu dizabilităţi sunt costisitoare, astfel încât achiziţionarea unei maşini personale adaptate rămâne la stadiul de vis.

Pentru aceștia, am finanțat achizitionarea unui minivan adaptat care funcționează în regim de taxi pentru Oradea și zonele limitrofe și a unui dispozitiv electric de coborâre, indiferent de etajul la care locuiește beneficiarul. Până acum, 45 de copii si adulți cu dizabilități s-au înscris în evidențele Fundației Mihai Neșu si se deplasează periodic cu taxiul social la terapie, la medic, la cumpărături, la serviciu, în vizite la prieteni sau la evenimente de familie.

Serviciul social are nevoie de resurse pentru a deveni autosustenabil: combustibil, remunerația șoferului, alte consumabile. 1.500 lei înseamnă benzina necesară pentru funcționarea timp de o lună a serviciului de transport. Vino și tu alături de proiect și oferă libertate de mișcare pentru acești beneficiari! Donația ta înseamnă mai mult decât un ajutor material, reprezintă susținerea unui mod de viață independentă, așa cum și-o doresc toți cei în scaun cu rotile și familiile acestora.

[ Show more ]
Galantomi:

Donatii:

Suma:

Evenimente fundraising

In beneficiul: Susține transportul adaptat pentru persoane cu dizabilități!

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi.

Suma:

Galantomi:

Pagini fundraising

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,000 RON Target
400 RON Suma